Sárija a Vörös téren


      Tegnap (szeptember 8-án) erőt vettem magamon és Torma Tamás barátom kedves unszolásának eleg téve elhajóztam Szentendrére. A számos kiállítás közül több minden figyelemre méltó volt, sőt, amit még diszkréten, kicsit untam, az se volt érdektelen.

     Mobillal fotózgattam, és ebből a begyűjtésből most megosztok itt pár képet.

       A fenti képen a moszkvai Vörös teret láthatjuk, rajta a győztes muszlim harcosok, kezükben a megbízhatóKalasnyikov géppisztolyok. A kéz még 

erős motívumként látható: levágott formában egy csokor egy karón. Nyilván az iszlám törvénykezés, a sarija torkollott ebbe a megcsonkítási demonstrációba.

      Ez a fotó, akárcsak a következő, amelyen a párizsi katedrális, a Notre Dame vált az iszlám imahelyévé - montázs eredménye.

       Az alkotók, a négytagú orosz képzőművész csoport, az AES+F tagjai. 

       Vízióik mintegy másfél évtizeddel korábban készültek, amikor még egy átlag európai embernek talán leghagymázasabb rémálmában sem voltak jelei annak a veszélynek, ami most az egész világot áthatja. 

       Láthatjuk - ha itt-ott elmosódottabban is - érzékletesen azokat a helyeit a világnak, amelyek éppen nem iszlám jellegükkel tüntettek. Eddig.

       A római Szent Péter, a new yorki Hudson öböl, vagy éppen a Statue of Liberty, a szabad világ egyik legerősebb szabadságot és függetlenséget szimbolizáló szobra ezekben a képzetekben a legnyomasztóbb rémálmokat jeleníti meg. (Szerencsére csak virtuálisan.)        Vannak beletörődő vélekedések, hogy hosszú távon a muszlim világé a jövő, legyőzhetetlenek, feltartóztathatatlanok.

     A történelem megmutatta, hogy erősek, ravaszok. Annak idején Budát csellel vették be. Barátságos átutazóként sétálgattak be, aztán a szultán jelére fegyvert rántva hódítottak.

     Sokáig itt voltak. 

     De végül csak sikerült kikergetni őket.

     Elnézve a berlini Reichstag iszlám mutációját, érdemesnek tűnik a megadáson kívül más megoldásokat is fontolóra venni...

       

     

   

       

     

     

https://kutyanyelv.blogstar.hu/./pages/kutyanyelv/contents/blog/42290/pics/lead_800x600.jpg
 

Csiszár Jenő2017.02.05. 21:10

Egy ládikás élet emléke2016.02.21. 21:05

Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?